Een alternatief voor een kantoorbaan? 3 gouden tips

Een alternatief voor een kantoorbaan? 3 gouden tips

 Een alternatief voor een kantoorbaan? Bestaat dat? Of zeg jij vaak tegen jezelf: ik wil niet meer voor een baas werken? Dan lees je hier hoe je dat voor elkaar krijgt. Elke man zou zichzelf als doel moeten stellen om zich te bevrijden van het onderdrukkende 9 tot 5 kantoorleven. 8 uren per dag onder kunstlicht als een legbatterij gevangen zitten achter een bureau en staren naar een computerscherm is geen pretje. Er is geen enkele reden om als man hier tevreden mee te zijn en dit te accepteren.

“A man is a succes if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do” – Bob Dylan

Is een kantoorbaan saai? Ja zeker. Het moderne kantoorleven is geestdodend en is een mens-vijandige plek om je dagen tot aan je pensioen te slijten. Het is killing voor je creativiteit en vitaliteit en bovendien fysiek ongezond. 

Het 9 tot 5 kantoorleven: stressvol en ongezond

Elke dag van 9 tot 5 achter een desk in het lawaai van een ander naar een computerscherm staren is niet gezond. Elke dag orders van een ander opvolgen in een stressvolle omgeving is niet ok en elke dag in angst en onzekerheid je werk doen omdat je baan op de schop staat, in angst leven omdat je de targets niet behaald hebt, is waanzin. Wie heeft je ooit wijs gemaakt dat dit nu eenmaal de normale gang van zaken is? Het is een geestslopende en niet te stoppen afmattende race die je niet kunt winnen, maar waar men uit dient te ontsnappen voordat het te laat is.

 

Verspilling van dromen en passies

Toch accepteren velen deze realiteit en verspillen zodoende tijd, energie, dromen en talent. Moderne kantoortuinen zijn ontworpen om hun werknemers onder de duim te houden en als een citroen uit te knijpen. Met de trend van hotdesking en open plan office is er bovendien een einde gekomen aan persoonlijke waardering, privacy en productiviteit en heeft deze plaats gemaakt voor lawaai, micromanagement, surveillance, stress en voortdurende afleiding. Velen zouden dan ook graag de loterij willen winnen om aan deze ellende te ontsnappen en eindelijk beginnen met echt leven en hun dromen waar te maken.

 

Het 9 tot 5 ontsnappingsplan

Alleen is het niet nodig om de loterij te winnen, maar zijn er meer mogelijkheden om aan het 9 tot 5 regime te ontsnappen. Stoppen met rennen voor de baas en eindelijk je leven inrichten zoals jij het wilt en je dromen waarmaken is mogelijk. Maak daarvoor je persoonlijk levensplan. Besef alleen dat het dubbel zoveel energie kost, om als kantoorslaaf je vrijheid terug te winnen. Je zult buiten werktijd aan je 9 tot 5 ontsnappingsplan moeten werken.

Je hebt bovendien veel tijd, energie en doorzettingsvermogen nodig om jezelf te ontworstelen aan het 9 tot 5 regime en uiteindelijk weer als vrij man door het leven te gaan. Ben je daartoe bereid? Onderstaande tips zijn de sleutels die de weg naar persoonlijke en financiële vrijheid voor je openen

 

Los je schulden af

“Een rijke heeft macht over armen, wie leent, is de slaaf van wie uitleent” Spreuken 22:7

Schulden hebben is niet normaal. Vrijheid begint met het schuldenvrij door het leven gaan. Een persoonlijke lening, een torenhoge hypotheek, een hoge studieschuld, creditcardschulden. Hoe kun je als man financiële vrijheid genieten als je zelf financieel gebonden bent? Het zijn schulden die menig man gekluisterd houden aan een baan die hij niet graag doet.  Je eerste prioriteit op weg naar vrijheid zou dus moeten zijn: het in kaart brengen van je schulden en deze versneld afbouwen.

 

Ontwikkel veelgevraagde skills

Vrijheid begint met een vrije mindset. Een man die zich geestelijk niet laat controleren en van niemand afhankelijk is. Niet van een baas, niet van een werkgever. Een man die dus opties heeft en de controle houdt. Een man die geen slachtoffer is van alle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt maar deze juist benut! Door automatisering en robotisering gaan nu en in de toekomst een groot deel van de banen verloren. Start daarom met om of bijscholing en met het ontwikkelen van veelgevraagde vaardigheden welke recht doen aan je capaciteiten.  Wees mobiel, inzetbaar en snel aanpasbaar. Wees vrij en wendbaar.

 

Creëer passief inkomen

“Een man is pas vrij als hij kan werken waar hij wil, met wie hij wil en wanneer hij wil” – Effectieveman

De belangrijkste tip: start een online business en bouw aan passief inkomen. Begin part-time, naast je huidige baan, aan het bouwen van je online bedrijf. Er zijn talloze mogelijkheden om een passief inkomen te generen. Denk aan de verkoop van e-producten. Bijvoorbeeld: schrijf een goed e-book over een onderwerp wat jou boeit en verkoop deze. Een erg makkelijke manier van passief inkomen genereren, is door aan de slag te gaan met affiliate marketing. Deze training helpt je daar verder mee.  De mogelijkheden zijn eindeloos. Droom niet langer, maar ga over tot actie. Start vandaag nog!

 

Geen reactie's

Geef een reactie