De reden dat je vast loopt in het leven

De reden dat je vast loopt in het leven

Als je merkt dat je vriend over je roddelt, je een streek flikt, geld niet terugbetaalt, met je vriendin flirt of aan haar zit, je naar beneden praat, je niet respecteert, je voor schut zet waar anderen bij zijn, zijn woord breekt of waar je niet op kunt rekenen, negatief gedrag probeert op te dringen, bijvoorbeeld veel drinken, gokken of blowen, terwijl hij onderhand zou moeten weten dat je dit niet wilt, dan is dit geen echte vriend en moet je het contact verbreken.

De kwaliteit van vriendschap

Wees niet te goed van vertrouwen en hou vrienden op een afstand, de mensen die het dichtste bij je staan, steken je het snelst in de rug als je niet oppast. Een lage kwaliteit vrienden betekent een lage kwaliteit van leven. Laat hen los en je gaat vooruit, blijf met hen omgaan en je staat stil of gaat achteruit.

Geen doel in het leven hebben

Een andere reden waarom je vastgelopen bent in je leven is gebrek aan een doel en persoonlijke planning. Als je altijd maar hetzelfde blijft doen, krijg je ook hetzelfde resultaat en kom je niet verder. We worden geboren als een vrij en creatief wezen, maar snel klaargestoomd voor het werkzame leven, waarvan de meeste mannen regelrecht belanden in het 9 tot 5 systeem, waarin we gespeend zijn van echte vrijheid en onvoldoende tijd voor onze naasten en veroordeeld zijn tot hard werken, stress en KPI’s onder het wakend oog van een baas.

Kies voor vrijheid

Elke man die vrij en onafhankelijk wil zijn heeft de plicht om hieraan te ontsnappen, zodat hij zijn eigen leven kan vormgeven en zijn eigen tijd kan indelen hoe hij het wil. Wees niet afhankelijk van een baan voor het levensonderhoud maar doe er alles aan om aanvullende (passieve) inkomensstromen te realiseren of een gewild vak te leren, zodat je niet onder druk gezet wordt door een werkgever en altijd een uitweg hebt.

Investeer in een eigen bedrijf

Nog beter, investeer in een eigen bedrijf en probeer met vallen en opstaan financieel-onafhankelijk te worden. Niks doen en het zo wel best vinden is de makkelijkste en een doodlopende weg. Als je niet uitstijgt boven het systeem, dan zal je spoedig onder controle staan van het systeem en je leven zal voortaan door anderen gedicteerd en bepaald worden.

Kies voor onafhankelijkheid

Begin dus met een doel en een planning om dat doel te behalen. Het doel kan van alles zijn, een ander maar nuttig vak leren, een bedrijf opstarten, passieve inkomens genereren enzovoort. Alles wat wijst op de weg naar vrijheid en onafhankelijkheid.

Gebrek aan discipline

Een laatste reden waarom je vastgelopen in je leven bent is een gebrek aan discipline. Discipline is de motor achter elk succes. Om vrijheid en financiële onafhankelijkheid te bereiken is harde discipline nodig. Elke dag van 9 tot 5 zwoegen in een doodlopende baan en ’s avonds neerploffen op de bank achter de tv, gaat je hier niet bij helpen en is een valstrik en staat succes enorm in de weg.

Voorkom afleidingen

Ook elk weekend in de kroeg zuipen of je tijd verspillen aan afleidingen, zoals sportwedstrijden kijken of videogames spelen gaat je niet verder op weg helpen. Af en toe ontspannen moet zeker kunnen, maar maak er geen gewoonte van zolang je nog je doel niet hebt gehaald.

Neem je tijd serieus

Neem je tijd dus bloedserieus en steek elke minuut aan vrije tijd in activiteiten die jou dichter bij je einddoel gaat brengen. Sta vroeg op, zodat je nog tijd hebt om wat te doen voor je eigen bedrijf of opleiding, voordat je naar je werk gaat.

Wees productief

Ga ’s avonds in je vrije tijd weer aan de slag. Ga niet in het weekend ontspannen, maar gebruik de tijd om je bedrijf verder op te bouwen of ga bezig met je opleiding. Ik heb 2 vrienden die momenteel een succesvol bedrijf runnen, maar het succes heeft vele jaren geduurd. Wel stonden ze elke dag voor dag en dauw op en maakten lange dagen, na enkele jaren begonnen deze inspanningen haar vruchten af te werpen en begon het grote geld binnen te stromen.

Doelgerichtheid, motivatie, toewijding en een ijzeren discipline bracht deze rijkdom en onafhankelijkheid op hun pad en is de zoete beloning voor zij die productief en effectief met hun tijd omgaan.

Geen reactie's

Geef een reactie