11 eigenschappen van de alpha man

De alpha manDe alpha man is de leider onder de mannen. Tegenwoordig vragen veel vrouwen zich vaak af waar de echte mannen zijn gebleven en ook veel moderne mannen die hun masculiene energie willen hervinden en ontwikkelen, vragen zich af tot welke rolmodellen en bronnen van kennis over echte mannelijkheid zich kunnen wenden ter inspiratie en leiding. Een stap in de goede richting is de alpha man uit de klassieke oudheid, zoals de koning, krijgsheer en soldaat.

De alpha man: sterk karakter

Wat deze heren allemaal of grotendeels gemeen hadden was dapperheid, moed, discipline, zelfleiderschap, doelgerichtheid, visie, durf, integriteit, waarden en moraal. Velen waren bereid te sterven voor hun koning, volk, stam of vaderland en gingen een gevecht of uitdaging die op hun pad kwam niet uit de weg. Ook was woord houden vanzelfsprekend. Niet je woord houden werd namelijk in die tijd afgestraft met de dood, verbanning of verstoting. Als we kijken naar de fysieke kenmerken van deze heren uit de oudheid droegen zij in vele gevallen een mooie en trotse baard en hadden ze het lichaam van een gespierde godheid. Als we kijken naar de vaardigheden van deze mannen, hadden velen gevechtsvaardigheden, de vaardigheid om een dier te slachten of te jagen voor voedsel, vuur en beschutting te maken. Kortom, deze heren waren allemaal alpha mannen.

Natuurlijke rollen

De vrouwen in die tijd waren zeer feminien, steunend, zorgend, adviserend en hulpvaardig aan hun kerels en haalden hier waardering, identiteit en trots uit. Waarom? Heel simpel, omdat veel heren uit de klassieke oudheid en middeleeuwen echte mannen waren, denkend en handelend vanuit hun natuurlijke rol en vrouwen daar overeenkomstig, vanuit hun biologische, psychologische en sociale rol op reageerden. Kortom, terug in de tijd bestonden er nog echte strijdbare, leidende, dominante alpha mannen en verzorgende, ondersteunende vrouwen, zoals we, bij nature, voor elkaar ontworpen zijn.

Mannen in deze tijd

De alpha man staat haaks op veel mannen van deze tijd. Mannen die verworden zijn tot zacht gekookte eitjes, niet eens een vis kunnen fileren, trots hun bierbuik showen aan hun vrienden of een baard maar onhygiënisch vinden en trots hun gladgeschoren gezicht showen. Deels ook te danken aan de media, films en tv-series waar mannen als watjes of sukkels neergezet worden die met een roos in de mond en gitaar in de hand achter een vrouw moeten aanhollen om haar liefde voor zich te winnen. Waarin normaal wordt bevonden dat zij huilen en altijd maar over hun gevoelens moeten praten. Jonge mannen die opgroeien onder dergelijke invloeden en geen mannelijk rolmodel of voorbeeld in hun leven hebben, weten vaak niet beter.

Onmannelijkheid

Mannen die geen leiding en besluiten nemen, geen woord houden, praten om het praten, eruit zien als wandelende varkens met hamsterwangen en bierbuik, zich overal voor excuseren, geen grenzen aangeven, zichzelf niet op de eerste plaats zetten, geen visie, dromen en echte doelen hebben. Mannen die door iedereen maar aardig gevonden en geaccepteerd willen worden. Mannen waar vrouwen geen respect voor hebben en nauwelijks tot aangetrokken voelen en mannen die niet gerespecteerd worden door echte mannen omdat zij zichzelf en het geslacht waartoe zij behoren tekort doen.

Waar deze mannen steken laten vallen in hun eigen mannelijkheid, nemen vrouwen die rol over. Het haar wordt kort gesnoeid, ze neemt de leiding en besluiten. Maar deze rol houdt op termijn geen stand en raakt in conflict met haar eigen natuurlijke rol. De vrouw voelt zich op den duur niet comfortabel, raakt gefrustreerd en in de war. Ongelukkigheid doet haar intrede en het resultaat is een verbroken relatie, scheiding, afwijzing of afstand tot de man in kwestie.

Slechte onderlinge relaties

Ook de man wordt ongelukkig omdat hij handelt in strijd met zijn eigen natuurlijke rol en tegelijkertijd zijn vrouw ziet veranderen. Van die zorgzame, steunende aantrekkelijke vrouw tot een slecht uitziende, gefrustreerde, leidende, controlerende en gebekte dame die hem helemaal onder de duim heeft. Een vicieuze cirkel waar men, bij geen verandering in het eigen gedrag, zelden uitkomt en altijd leid tot ongelukkigheid en relatieproblemen.

Oplossing

De oplossing is dus je eigen verantwoordelijkheid nemen als man en je te gedragen als een echte alpha man. Dit is een doorlopend proces en houdt nooit op. Niet alleen is dit noodzakelijk voor het persoonlijk geluk, maar ook voor het herstellen en in balans brengen van de interactie met de vrouw. Zij zal zich veilig voelen bij je, moeite doen om aantrekkelijk te blijven en je helpen in het bereiken van je doelen, waar zij maar kan. Zij kan zich opstellen, gedragen en voelen als echte vrouw, enkel omdat jij je opstelt als een echte man. Alleen dan legt men de basis voor een gelukkig leven en een vervullende relatie met het andere geslacht.

 

Deel dit bericht of klik op de like-knop

Geef een reactie